datingsites
 • Veiligheid online dating

  Veiligheid bij online dating is een belangrijk aspect waar zeker aandacht aan besteed moet worden. Dat begint al met het uitzoeken van een geschikte datingsite waar mensen zich aanmelden om op zoek te gaan naar een partner. Er zijn verschillende datingsites waar extra gelet wordt op de veiligheid bij online dating en er is bovendien tegenwoordig ook een Keurmerk Veilig Daten beschikbaar. Grote relatiesites, zoals Pepper en Relatieplanet hebben onder meer dat keurmerk toegekend gekregen. Het keurmerk is een basis voor veiligheid bij online dating, maar iedereen die zich inschrijft moet uiteraard zelf ook de nodige aandacht besteden aan het veilig daten.

  Lexa

 • Valse profielen

  Datingsites en leden die te goeder trouw zijn hebben geen baat bij valse profielen die op de site vermeld staan. Er wordt door de relatiesites alles aangedaan om valse profielen te voorkomen en direct te verwijderen als deze worden opgemerkt. Veiligheid op datingsitesToch kan het voorkomen dat je met een vals profiel te maken krijgt. Er zijn namelijk ook op het gebied van online dating oplichters actief die niet als doel hebben een nieuwe liefde te vinden, maar als doel hebben om nietsvermoedende singles geld afhandig te maken.

  Veiligheid en online dating heb je deels zelf in de hand, want in het geval dat er van valse profielen gebruik wordt gemaakt, zal er geleidelijk aan geprobeerd worden het contact op te bouwen tot er een vertrouwensband ontstaat. Er zijn mensen met valse profielen die de ander inpalmen en hen uiteindelijk geld afhandig maken.

  Om de veiligheid bij online dating te waarborgen wordt aangeraden om nooit geld over te maken aan iemand die je nog nooit hebt ontmoet. Een datingsite is niet bedoeld om geld van elkaar te vragen, maar om een nieuwe liefde te ontmoeten. Natuurlijk is het geen gemeengoed dat er valse profielen zijn, maar het is belangrijk dat er alarmbellen gaan rinkelen als er om geld gevraagd wordt. Blijf in dat geval alert en denk aan de veiligheid bij online dating.

 • Veiligheid online dating tijdens eerste date

  Het kan leuk klikken met iemand anders op de datingsite en dan is het moment daar, dat er voor het eerst een afspraakje wordt gemaakt. Omdat ook hier het aspect van veiligheid bij online dating weer opgaat, is het aan te raden om het eerste afspraakje niet bij de een of bij de ander in huis te houden. Dat kan namelijk ongemakkelijke en ongewenste situaties opleveren als het uiteindelijk niet blijkt te klikken of als de ander andere verwachtingen heeft.

  Al stelregel voor veiligheid bij online dating geldt dat een eerste afspraakje het beste in het openbaar kan plaatsvinden en dan niet in een afgelegen bos, maar op een plek waar ook andere mensen in de directe omgeving te vinden zijn. Het is wel leuk om bijvoorbeeld een activiteit te ondernemen met elkaar als je bijvoorbeeld geen zin hebt om naar een restaurant te gaan of een bar te bezoeken. Zo leer je de ander ook meteen beter kennen. Doordat er andere mensen in de buurt zijn in het openbaar, voel je jezelf meer op je gemak in het geval blijkt dat de date achteraf toch niet is wat je hebt voorgesteld. Je kunt dan altijd zonder problemen afscheid nemen en je eigen weg vervolgen.

  De bovenstaande informatie over veiligheid bij online dating is slechts bedoeld om je op mogelijke gevaren attent te maken. In de meeste situaties zijn de singles die online date serieus op zoek naar een partner en is er geen insteek met als doel iemand op te lichten. Door je ervan bewust te zijn, ben je in elk geval al een heel eind op weg om voldoende veiligheid te creëren bij online dating.