datingsites
 • Vaak gestelde vragen over online datingsites

  Rondom dating bestaan er veel vragen. Zeker op het gebied van online dating hebben mensen vaak veel twijfels. Dit is ook logisch, gezien de verhalen die af en toe voorbij komen. Eén van de meest gestelde vragen is dan ook: is het wel veilig?

 • Veiligheid

  De veiligheid van online daten bepaalt u eigenlijk helemaal zelf. Als u malafide datingwebsites ontloopt en niet overal meteen uw adresgegevens neerzet is online daten over het algemeen hartstikke veilig. U bepaalt namelijk zelf wanneer u met iemand afspreekt! Als u iemand niet vertrouwt is het aan te raden om bijvoorbeeld eerst een videochatgesprek te hebben voordat u overgaat tot een daadwerkelijke ontmoeting. Dit is de beste manier om uw datepartner zo goed mogelijk te leren kennen zonder dat u hem of haar ontmoet heeft.

 • Wat kost het?

  Een andere veel gestelde vraag over online daten is de prijs ervan. Veel datingwebsites hanteren namelijk behoorlijk uiteenlopende prijzen. Als u gebruik wilt maken van een datingwebsite kunt u er van uit gaan dat u er in ieder geval enkele tientjes aan kwijt zult zijn voordat u een date echt gaat ontmoeten. De manier waarop datingwebsites hun kosten berekenen zijn echter aanzienlijk verschillend. Bij de ene betaalt u per maand, bij de andere betaalt u per bericht. Vaak krijgt u ook korting als u bijvoorbeeld voor meer maanden of meer berichten tegelijkertijd betaalt.

 • Waarom hoor ik zoveel negatiefs over online daten?

  Op het internet zijn vele verhalen te vinden van mensen die slechte ervaringen hebben met online daten. Positieve verhalen zult u er echter weinig aantreffen. Dit wil gelukkig niet zeggen dat u geen goede datingsite zult vinden. Het is namelijk zo dat als mensen een negatieve ervaring ergens mee hebben ze dit maar al te graag met anderen zullen delen.

  Zeker als al negatieve reacties ergens staan, zullen ze dit vaak maar al te graag aanvullen. Als iemand een positieve ervaring met online daten heeft dan heeft hij of zij vaak niet de behoefte hebben om dit wereldwijd bekend te maken. Deze persoon heeft namelijk een leuke date gevonden, waarom zou hij of zij zich nog met die datingsite bezig houden?

 • Moet ik wel of geen foto op mijn profiel plaatsen?

  Uiteraard maaKt u de meeste kans op een leuke match als u een foto op uw profiel hebt staan. U kunt er, op sommige datingsites, voor kiezen om de foto af te schermen en enkel op aanvraag te tonen. Het risico hiervan is wel dat een leuke man of vrouw welke uw profiel wil bekijken afknapt omdat u geheimzinnig doet over uw foto.

  Plaats een leuke en normale foto van uzelf op uw profiel, dit zal zeker helpen!