datingsites
 • Dating tips

  Dating tips kunnen in verschillende situaties van pas komen, zoals bij het zoeken naar een geschikte datingsite, maar ook met betrekking tot de wijze waarop het profiel het beste ingevuld kan worden en natuurlijk ook voor het allereerste afspraakje, waarop je elkaar in het echt ontmoet. De volgende zes dating tips helpen in ieder geval in alle opzichten bij het vergroten van het succes op het vinden van de ideale levenspartner.

  1. Vergelijk datingsites

  Een van de beste dating tips die de basis vormt voor het succes is het vergelijken van datingsites. Er zijn namelijk enorm veel verschillende soorten relatiesites en die variëren van dating voor ouderen tot hoger opgeleiden en van algemene datingsites die voor iedereen openstaan tot vreemdgaan datingsites. Bepaal eerst wat je wilt en of je een partner zoekt in een bepaalde doelgroep, bijvoorbeeld een single met een hogere opleiding. Op basis van je voorkeuren maak je een vergelijking tussen de datingsites die bij jouw wensen aansluiten om zo tot een keuze te komen.

  2. Maak gebruik van de gratis inschrijving

  De volgende van de dating tips heeft betrekking op de mogelijkheid om je gratis in te schrijven bij de gekozen relatiesite. Je hoeft namelijk niet altijd direct een betaald lidmaatschap aan te gaan, maar krijgt de gelegenheid om je gratis aan te melden. Per site kan het verschillen hoelang je gratis aangemeld kunt blijven, maar uiteindelijk zul je om van alle functionaliteiten gebruik te kunnen maken toch een betaald lidmaatschap moeten afsluiten. Dat kan per bepaalde periode en als je nog twijfelt dan kun je van de kortst mogelijke periode kiezen.

  3. Zorg voor een volledig profiel

  Om de kans op succes te vergroten en in contact te komen met singles op een datingsite is het belangrijk dat de derde tip van de dating tips ter harte wordt gekomen. Het komt namelijk maar al te vaak voor dat er onvoldoende aandacht aan het profiel op de datingsite wordt besteed en dat zorgt voor minder reacties. Vul het profiel dan ook volledig in en zorg voor goedlijkende foto's die je erbij plaatst.

  4. Contact leggen met singles

  Nadat de eerste drie dating tips gevolgd zijn, komt de belangrijkste stap natuurlijk en dat is het leggen van contact met singles. De meeste relatiesites bieden de gelegenheid om zelf op zoek te gaan naar geschikte profielen of helpen je een handje door een aantal voorstellen van profielen aan je te tonen, waar je op kunt reageren. Het zelf op zoek gaan naar leuke profielen gecombineerd met het sturen van een berichtje is veelal wel alleen voorbehouden aan leden met een betaald lidmaatschap.

  5. Klikt het?

  Heb je een leuke single op het oog en ben je ermee in contact gekomen? Dan komen deze dating tips van pas. Je kunt het contact via berichtjes eerst opbouwen en daarna rechtstreeks met elkaar chatten. Als je elkaar wat meer hebt leren kennen, dan ligt een persoonlijke ontmoeting voor de hand, maar je kunt elkaar natuurlijk ook altijd eerst telefonisch spreken.

  6. Dating tips voor de eerste date

  Als het zover is dat er een eerste echte date wordt gepland, spreek dan niet direct thuis af. Dat zou het bijzonder ongemakkelijk maken als het toch niet mocht klikken en de ander weet dan het adres. Neutraal terrein wordt altijd geadviseerd en het liefst ook nog in het openbaar. Doorgaans wordt een eerste date vaak doorgebracht in een restaurant, eetcafé of bar, maar je kunt er ook een originele date van maken. Bijvoorbeeld een activiteit te plannen, die aansluit bij de wensen van jou en je eventuele toekomstige partner. Bezoek een pretpark, ga samen een workshop doen of kies voor bowlen, picknicken in het park, een kano huren of een andere activiteit. Ga in elk geval niet naar de bioscoop, want dat ondermijnt een gezellig gesprek. Succes met de dating tips.