datingsites
 • Senioren dating

  De groep singles in Nederland wordt alsmaar groter en groter, want elke dag komen er weer singles bij. Mannen en vrouwen, jong en oud, met of zonder kinderen - singles zijn er werkelijk in alle soorten en maten. Maar als senior single is het wel fijn als je in contact kunt komen met andere senior singles. Gelukkig is er senioren dating, speciaal voor de oudere singles in Nederland. Wil jij meer weten over senioren dating en datingtips voor senioren? Lees dan snel verder!

 • Wat is senioren dating?

  Senioren dating is - je raadt het waarschijnlijk al - dating speciaal voor oudere singles. Over het algemeen houdt men bij senioren dating de leeftijdgrens aan van 50 jaar. Voor 50-plussers zijn er allerlei verschillende datingsites en organisators van single-evenementen waarbij oudere singles elkaar kunnen ontmoeten. Als het gaat over senioren dating, bedoelt men meestal datingsites op internet die oudere singles met elkaar in contact brengen.

  Senioren datingHet voordeel van senioren dating is dat oudere singles meteen in de doelgroep zitten waar zij zich thuis voelen. Als 50-plusser heb je niks aan allerlei singles van 25 of 30 jaar op datingsites, die op zoek zijn naar een nieuwe relatie en vaak hele andere verwachtingen hebben.

  Alleenstaande senioren zijn vaak hun hele leven samen geweest met iemand anders en zijn ineens single. Zij zoeken niet per se iemand waar zij een nieuwe relatie mee willen beginnen, maar zijn juist ook vaak gericht op het sluiten van nieuwe vriendschappen. Ook hiervoor leent senioren dating zich uitstekend.

 • Waar kun je terecht?

  Zoals gezegd zijn er vele websites waar je als oudere alleenstaande terecht kunt. Er zijn grote verschillen in deze websites: sommige sites zijn bijvoorbeeld helemaal gratis, terwijl je bij andere sites voor inschrijving moet betalen. In enkele gevallen is de inschrijving wel gratis, maar moet je vervolgens betalen als je contact met een andere single wilt maken. Populaire datingsites voor 50-plussers zijn 50plusmatch, 50plusdating, Seniorengeluk en Lexa.

 • Maar er is meer...

  Als men het heeft over senioren dating, heeft dat meestal betrekking op datingsites voor senioren. Maar als alleenstaande oudere zijn er natuurlijk ook andere manieren om in contact te komen met andere senioren. Er zijn namelijk allerlei evenementenorganisators die activiteiten organiseren voor 50-plussers. Zo kom je niet via internet, maar via een face-to-face ontmoeting in contact met meerdere single senioren. Ideaal als je nieuwe mensen wilt leren kennen, want je ontmoet zo meerdere mensen in één keer. Door iets leuks te doen met de groep heb je meteen leuke gespreksstof en ben je lekker op pad. Zoek op internet naar activiteiten die jou aanspreken en ga eens een middag of avond op stap.

 • Tips voor online dating

  We hebben verschillende tips voor je over online dating. Belangrijk bij het invullen van je datingprofiel is dat je dit altijd eerlijk doet en een duidelijke profielfoto uitkiest. Maak van je profielbeschrijving geen langdradig epos, maar houd het beknopt en persoonlijk. Probeer echt iets over jezelf te vertellen in je profiel en wees zo origineel mogelijk. Met een pakkende profieltekst heb je namelijk echt al een streepje voor op andere senior singles!

  Wanneer je op iemands datingprofiel wilt reageren, is het eveneens belangrijk dat je leuk contact maakt. Zorg ervoor dat je echt nieuwsgierig bent en stel leuke vragen. Als blijkt dat de ander ook interesse in jou heeft, kun je een afspraakje plannen. Suggesties: spreek af in een leuk eetcafe voor een lunch of middagborrel of maak een wandeling door een mooie stad.