datingsites
 • Populariteit van datingsites

  Dankzij het digitale tijdperk kunnen singles tegenwoordig ook online nieuwe vriendschappen en relaties starten. Via datingsites kun je namelijk heel eenvoudig andere singles leren kennen. Heb je interesse in een single, stuur diegene dan een berichtje en wie weet is hij of zij ook nieuwsgierig naar jou! Dan heb je in korte tijd een afspraakje in de pocket.

  Parship

 • Waarom zijn datingsites zo populair?

  Vanwege het grote gemak waarmee je in contact kunt komen met allemaal verschillende singles. Ter vergelijking: bij een avondje in de kroeg weet je allereerst niet of de mannen of vrouwen die om je heen staan wel single zijn. Je vindt waarschijnlijk zelf een groot deel van de mensen om je heen niet leuk of aantrekkelijk, en als jouw oog wel op iemand valt, dan weet je ook niet of diegene wel nieuwsgierig naar jou is.

  Populaire datingsitesVia een datingsite heb je (meestal) de garantie dat iemand single is en dus ook op zoek is naar een nieuwe vriendschap of liefde. Op internet heb je bovendien veel meer keuze uit singles dan in de kroeg. Ook krijg je aan de hand van de datingprofielen direct informatie over alle singles op de datingsite. Zo kun je in korte tijd achterhalen of die persoon jou leuk lijkt en of je hem of haar aantrekkelijk vindt.

  Een extra voordeel van datingsites is de verminderde gene in het geval van afwijzing. Je hebt vast wel eens meegemaakt dat je iemand min of meer de liefde verklaarde, waarna de ander je haarfijn vertelde dat hij niet geïnteresseerd in jou was, om welke reden dan ook. Als je dit in je gezicht te horen krijgt, is dit altijd vervelend. Maar bij online dating is die boodschap veel minder hard, omdat alles via online berichtjes gaat.

  Een laatste en bovendien veelgenoemd voordeel van datingsites is dat het mensen die overdag werken ook aan nieuwe contacten helpt. Als jij de hele dag op kantoor zit, kom je niet zomaar met nieuwe mensen in aanraking en heb je al helemaal geen tijd om te daten. Via een datingsite kun je dan toch het eerste contact leggen met andere singles. En wanneer je een klik hebt, kun je in je vrije tijd een afspraakje plannen.

 • Welke datingsites zijn populair?

  In Nederland heb je talloze datingsites, waarvan er veel populair zijn onder een groot aantal singles. Grote, bekende datingsites zijn Relatieplanet, Lexa, Be2 en Parship. Maar vergis je niet, er zijn nog veel meer datingsites. Zo zijn er bijvoorbeeld gratis datingsites als Paiq en Relatieklik die populair zijn onder singles. Ook de datingsite en -app Tinder is op dit moment razend populair.

  Er zijn ook datingsites die zich richten op een speciale doelgroep. Zo richt Bilove zich speciaal op biseksuele singles en gaat bij 50plusmatch de aandacht uit naar de 50+ alleenstaanden. Binkdate, gayPARSHIP en Gayplezier richten zich dan weer specifiek op homoseksuele singles. Ook zijn er speciale datingsites voor vegetariërs, studenten en mensen met een maatje meer. Er is dus genoeg keuze als het gaat om datingsites. Kies vooral een datingsite die bij je past en waar jij je goed bij voelt - ga dus niet per se af op de populariteit van een datingsite, maar kijk iets verder dan je neus lang is. Heb je een fijne site gevonden? Dan kun je beginnen met daten! Have fun!