datingsites
  • Pas op voor fakers op datingsites

    Online dating is ontzettend gemakkelijk vergeleken met de traditionele vorm van dating. Je kunt in zeer korte tijd een groot aantal andere potentiële daters benaderen en zo ook veel sneller een date scoren.

    Het is dus een ideale uitkomst voor singles, maar bij online dating komen helaas ook enkele risico's kijken. Zo zijn er op veel datingsites fakers actief; dit zijn nepaccounts van mensen die jou proberen op te lichten.

    Als datende vrijgezel wil je dit natuurlijk altijd voorkomen. Wij geven je daarom tips en advies over deze fakers op datingsites. Zo zorg je dat je nooit slachtoffer van deze nepaccounts zult worden.

    Dit zijn de kenmerken van fakers

    Perfecte looks op foto's

    Een perfect gezicht met een geweldig lijf; menig man en vrouw zal direct voor een dergelijk profiel vallen. Fakers gebruiken foto's van knappe mensen om te zorgen dat meer daters voor hun oplichting vallen. datingsite fakerWanneer iemand te mooi lijkt om waar te zijn, dan is deze persoon het vaak ook.

    Let daarom allereerst op de foto's die voor accounts worden gebruikt. Zo kunnen de foto's bijvoorbeeld helemaal niet op elkaar lijken; de faker heeft foto's van twee verschillende personen gebruikt. Vergeet ook niet op te letten of de foto's niet zijn bewerkt, alhoewel dit ook door gewone daters wordt gedaan.

    Erg actief met snelle antwoorden

    Bij sommige fakers wordt een bot gebruikt: het profiel stuurt standaardberichten die niet helemaal geschikt zijn als antwoord op de berichten die jij naar hen stuurt. Veel nepaccounts zijn continue actief en geven zeer snel antwoord. Dit is een goede indicatie van een faker; echte mensen zouden op een normale manier reageren.

    Fakers zijn uit op jouw gegevens

    Fakers proberen jou op allerlei verschillende manieren op te lichten. Zij willen bijvoorbeeld een afspraak voor een date maken, maar geven op het laatste moment aan dat zij toch niet kunnen komen. Er is bijvoorbeeld niet genoeg geld voor hun treinkaartje of hun creditcard wordt geweigerd.

    De faker vraagt vervolgens of zij jouw (betaal)gegevens of creditcard kunnen gebruiken om een aankoop te doen. Het lijkt allemaal erg onschuldig, omdat een treinkaartje maar 20 euro zal kosten. Maar deze gegevens maken het gelijk mogelijk om voor honderden euro's aan spullen te bestellen. Je kunt dus zomaar voor honderden euro's worden opgelicht.

    De faker kan altijd afspreken

    Heb jij zelf altijd tijd voor een date? De kans is groot dat het antwoord nee is. Maar de faker heeft natuurlijk altijd tijd voor een afspraakje, omdat deze probeert aan jouw wensen te voldoen. Hoe beter zij jouw vertrouwen kunnen winnen, hoe groter de kans dat jij jouw persoonlijke gegevens met hen deelt.

    De kans is klein dat iemand altijd kan afspreken. Verplichtingen zoals school en studie, of andere sociale verplichtingen, spelen een rol in het leven van iedereen. Als iemand altijd kan afspreken, dan heb je hoogstwaarschijnlijk met een faker te maken.

    Fakers zullen nooit echt komen opdagen

    Er zit soms een fysiek persoon achter het nepaccount, maar dit is vanzelfsprekend nooit de persoon die ook op de foto's is te zien. Dit is dan ook de reden dat de fakers niet willen afspreken: je weet op dat moment gelijk dat zij het niet echt zijn.

    De faker probeert wel continue een afspraak te maken, maar zal nooit echt komen opdagen. Ondertussen doen zij er alles aan om jou op te lichten, door aan te geven geld voor een taxi of trein nodig te hebben. Deze vorm van oplichting heeft nog steeds veel succes, waardoor de fakers maar door kunnen blijven gaan.

    Veel leugens en gaten in de verhalen

    Tijdens de gesprekken wordt er natuurlijk veel informatie uitgewisseld. Een nepaccount heeft vaak een goed verhaal klaarliggen, maar als je eenmaal doorvraagt zullen er plotseling allemaal gaten in het verhaal zitten.

    Je kunt dit het beste voorkomen door zeer specifieke vragen te stellen. Als zij tot dan toe snel op berichten reageerden, maar bij een specifieke vraag ineens lang moeten nadenken, dan is de kans groot dat zij een nieuwe leugen bedenken. Vraag daarom altijd door wanneer dat nodig is, omdat dit helpt om de nepaccounts eruit te halen.

    Val nooit meer voor een faker

    Let op bovenstaande kenmerken en pas de gegeven tips toe om te zorgen dat je nooit zult vallen voor de oplichting van fakers. Zo bescherm jij niet alleen jezelf, maar ook jouw rekeningen.