datingsites
 • Afknappers tijdens eerste date

  Afknappers tijdens de eerste date zorgen ervoor dat je vrijwel zeker weer op zoek moet naar nieuwe contacten. Het is bij online dating natuurlijk de bedoeling om een leuke partner te ontmoeten en na het virtuele contact een afspraakje in het echt te plannen.

  Afknappers tijdens de eerste date komen echter veelvuldig voor en er kan zelfs een complete lijst mee samengesteld worden. Het is aan jou om zelf te voorkomen dat je date al tijdens het eerste afspraakje afknapt, maar je hebt zelf natuurlijk ook geen garanties op de verschijning en het gedrag van de mogelijke toekomstige partner.

  Praten over je ex

  Afknappers op eerste date

  Je kunt er zelf in elk geval alles aan doen om te voorkomen afknappers tijdens de eerste date te maken. Zorg ervoor dus voor dat je tijdens je afspraak niet veelvuldig over je ex vertelt.

  Het maakt daarbij niet eens uit of je positief of negatief bent, je date zit namelijk niet te wachten op verhalen over je ex, maar wil jou leren kennen.

  Constant bezig met je smartphone

  Een groot deel van de mensen is verknocht geraakt aan de smartphone, maar het geeft niet echt een blijk van interesse als je constant bezig bent met je smartphone. Je hoeft het toestel niet uit te zetten, maar zet je smartphone in elk geval op trilstand. Het is in ieder geval zeker dat je partner zich vreselijk zal storen als je vaak gebeld wordt en daar ook nog steeds op reageert. Je kunt welenorm populair lijken door steeds gebeld te worden maar het behoort wel tot het lijstje met afknappers op de eerste date.

  Dronken worden op je eerste afspraakje

  Een drankje drinken helpt natuurlijk om te ontspannen, maar overmatig drankgebruik wordt niet echt gewaardeerd en zeker niet als het uiteindelijk uitdraait op dronkenschap. De kans is groot dat er bij een te groot aantal alcoholische versnaperingen er geen tweede date zal volgen.

  Te laat komen

  Te laat komen hoeft niet altijd als een van de afknappers tijdens een eerste date beschouwd te worden, maar er moet wel een hele goede reden zijn waarom je te laat zou komen op het eerste afspraakje. Bij te laat komen zonder goede reden voelt de ander zich echt niet serieus genomen. Het maakt altijd een slechte indruk als je te laat komt op een afspraakje en zeker als het een eerste afspraakje betreft.

  Alleen zelf aan het woord zijn

  Een eerste date is bedoeld om elkaar te leren kennen en dat is een beetje lastig als je constant de boventoon voert in het gesprek. De date is natuurlijk niet bedoeld om een monoloog af te steken, wat vaak ook nog gepaard gaat met opscheppen of overdrijven van de eigen uitstekende kwaliteiten. Probeer ook te luisteren naar de ander en stel geïnteresseerd vragen, zodat het niet zover komt tot een echte afknapper.

  Slechte persoonlijke verzorging

  Een slechte persoonlijke verzorging kan echt als een van de afknappers van een eerste date worden beshcouwd en overigens ook voor de vervolgafspraakjes. Een slechte adem, vette haren en kleding met vlekken verdient niet bepaald de schoonheidsprijs.

  Flirten met een ander

  Je hebt een date met iemand die je leuk vindt en dan is het zeker ongepast als je de aandacht probeert te trekken van andere aanwezige personen en daarmee te gaan flirten. Flirtgedrag valt altijd op en zeker als je met elkaar in gesprek bent en je constant de andere kant opkijkt, is dat een echte afknapper. Je kunt er dan haast wel van uitgaan dat er geen tweede date zal volgen, want blijkbaar vind je andere mensen dan interessant dan de aanwezige partner.